طرز تهیه تباهگ غذای محلی بلوچستان
داستانهای نازخاتون
۳ ورقه بزرگ گوشت گوسفند
دانه های خشک شده انار یا پودر انار
نمک و فلفل به مقدار لازم
پارچه ظریف نخی
طرز تهیه تباهگ
روش قدیمی :پس از ذبح گوسفند، گوشت آن را بهصورت ورقههای نازکی برش میدادند. سپس گوشت را با نمک، پودر انار و ادویه میپوشانند. این گوشتها را معمولا برای ۱۰ روز در فضای باز و زیر نور تابش آفتاب قرار میدادند تا خشک شوند. آنها همچنین برای اینکه از نفوذ گردوغبار و حمله مگسها به گوشت جلوگیری کنند، پارچه نازک توری را روی آنها میگذاشتند. گوشت، پس از آماده شدن در مشک نگهداری میشد. پودر انار از کوبیدن یا چرخکردن دانههای انار خشکشده درست میشود
روش جدید:برای تهیه تباهگ در منزل، کافی است گوشت را به صورت ورقه ورقه برش بزنید و سپس با دانههای انار کوبیده شده یا چرخشده و نمک، آنها را ورز دهید. گوشتهای مزهدارشده را به مدت ۱۵ دقیقه در ماکروویو قرار دهید تا خشک شوند.
گوشت تباهگ را به همراه نمک، فلفل سیاه و مقداری آب در قابلمهای مناسب بریزید و روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا به جوش بیاید. پس از یک ساعت جوشیدن و نرم شدن گوشت، آن را داخل یک صافی بریزید و آب آن را جدا کنید. از آب گوشت برای درست کردن برنج استفاده کنید ، چون طعم بسیار خوبی به برنج میدهد.
روغن را در یک ماهیتابه بریزید و روی شعله گاز بگذارید تا روغن داغ شود. سپس گوشت نرمشده تباهگ را در روغن بریزید و کمی آن را تفت دهید.
تباهگ شما آماده است. شما میتوانید آن را با برنج پختهشده با آب گوشت یا برنج زعفرانی سرو کنید یا برای طبخ پلو بلوچی از آن استفاده کنید